Spagetti i tomatsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Spagetti i tomatsås

På en halvtimme kan du med detta recept göra en härlig pastarätt som är riktigt mättande. Tomatsåsen få sin smak av chilifrukt och pancetta/bacon som ger fin hetta och sälta. Bjud på spagettin helt täckt av den smakrika tomatsåsen.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär pancetta eller bacon i strimlor/tärningar. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  2. Bryn pancetta/bacon i oljan i en stor stekpanna (gärna med höga kanter) ca 2 minuter under omrörning. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  4. Mjukstek löken och chilin i stekfettet ca 3 minuter utan att de tar färg. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare ca 2 minuter.
  5. Blanda i tomaterna i lökfräset. Dela dem i mindre bitar med en slev. Låt småkoka 6–7 minuter. Tillsätt pancetta/bacon och låt det bli varmt.
  6. Låt pastan rinna av när den nästan är klar. Häll den i stekpannan med såsen och koka ytterligare 1 minut under omrörning så att all pasta täcks av såsen. Strö över flingsalt och nymalen peppar. Servera med riven pecorino eller parmesan.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: välj ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: använd äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmesanost »parmigiano reggiano«.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 140 g pancetta eller bacon
  • 1 gul lök
  • 1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 dl olivolja
  • 400 g bucatini eller vanlig spaghetti
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 burkar hela tomater (à 400 g)
  • 2 dl riven pecorino eller parmesanost
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan