Spagetti i tomatsås
På en halvtimme kan du med detta recept göra en härlig pastarätt som är riktigt mättande. Tomatsåsen få sin smak av chilifrukt och pancetta/bacon som ger fin hetta och sälta. Bjud på spagettin helt täckt av den smakrika tomatsåsen.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2011
Ingredienser
4 portioner
140 g pancetta eller bacon
1 gul lök
1 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
1 dl olivolja
400 g bucatini eller vanlig spaghetti
2 msk tomatpuré
2 burkar hela tomater (à 400 g)
2 dl riven pecorino eller parmesan
flingsalt
nymalen svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
1 dl olivolja?
Erik
2023-12-16Hej Erik! Jag har stämt av mot originalreceptet som publicerades i tidningen Buffé 2011 och 1 dl olivolja stämmer. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-18Hej Maria! Det är rätt bild och såhär blev det när Buffé tillagade denna rätt.
Redaktionen
2012-06-28Är det verkligen rätt bild? Det ser inte ut som det låter...
Maria
2012-06-27