Avokadotårta

Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Avokadotårta

Avokadotårta är en smarrig och mättande tårta med botten av kavring och en härlig fyllning av avokado, citron, kvarg och gräddfil. Avokadotårtan passar utmärkt både till festligare tillfällen och när man vill äta en god vardagsmiddag.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 1999

Avokadotårta

Ingredienser

8 portioner
200 g kantskuren kavring
75 g smör
4 gelatinblad
saft och skal från 1 citron
4 mogna avokador
2 dl kvarg
2 dl gräddfil
salt
tabasco

Garnering

1 mogen avokado
saft från 1/2 citron
färska örter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott att blanda i ett knippe hackad gräslök i avocadosmeten och sedan garnera med räkor, dill och citron !

Monica

2008-02-20

gelatin är gjord på hud och klövar. Med andra ord inte vegetariskt

Adam

2006-01-10

Jag tyckte att den var lite smaklös och för mycket gelatinkänsla. Men om man kryddar upp den lite och satsar på god topping är den ok. Serveras kall men inte iskall.

Anna

2005-09-29

Testa liknande recept

Rökta laxsnurror på kavring
Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Matjessilltårta
Betyg 4.5 av 5.55 personer har röstat
Receptet har 22 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Silltårta
Betyg 4.1 av 5.95 personer har röstat
Receptet har 23 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Snitt med chèvre och rostade solrosfrön
Betyg 2.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Laxcheesecake med citron och ägg
Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Sillröra med kavringssmul
Betyg 3.1 av 5.110 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad