Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Avokadotårta

Avokadotårta är en smarrig och mättande tårta med botten av kavring och en härlig fyllning av avokado, citron, kvarg och gräddfil. Avokadotårtan passar utmärkt både till festligare tillfällen och när man vill äta en god vardagsmiddag.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula kavringen i en matberedare. Smält smöret och mixa det med kavringen.
  2. Klä en rund form med löstagbar botten med plastfilm. Tryck ut kavringen i botten på formen. Blötlägg gelatinbladen.
  3. Riv och pressa citronen. Dela avokador och lägg avokadoköttet i en mixer tillsammans med citronskal, -saft och kvarg. Mixa till en slät smet och blanda sedan ner gräddfilen. Smaksätt med salt och tabasco.
  4. Ta upp och krama ur gelatinbladen och smält dem försiktigt på svag värme. Blanda snabbt ner i avokadosmeten under omrörning. Slå avokadomoussen över kavringsbottnen och låt den stå kallt någon timme tills den stelnat.
  5. Garnering: Före serveringen skalas och skivas avokado. Dekorera med skivorna och pensla till sist över ett tunt lager med citronsaft så att tårtan inte mörknar. Dekorera med färska örter.

Tips

Var noga med att ha alla ingredienser till hands när du väl delat avokadon, eftersom den mörknar snabbt vid luftkontakt.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 200 g kantskuren kavring
  • 75 g smör
  • 4 gelatinblad
  • saft och skal från 1 citron
  • 4 mogna avokador
  • 2 dl kvarg
  • 2 dl gräddfil
  • salt
  • tabasco
Garnering
  • 1 mogen avokado
  • saft från 1/2 citron
  • färska örter
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer