Avokadotårta

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
4
Avokadotårta

Avokadotårta är en smarrig och mättande tårta med botten av kavring och en härlig fyllning av avokado, citron, kvarg och gräddfil. Avokadotårtan passar utmärkt både till festligare tillfällen och när man vill äta en god vardagsmiddag.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 1999

Avokadotårta

Ingredienser

8 portioner
200 g  kantskuren kavring
75 g  smör
4   gelatinblad
saft och skal från 1   citron
4   mogna avokador
2 dl  kvarg
2 dl  gräddfil
salt
tabasco

Garnering

1   mogen avokado
saft från 1/2   citron
färska örter

Gör så här

Tips

Var noga med att ha alla ingredienser till hands när du väl delat avokadon, eftersom den mörknar snabbt vid luftkontakt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott att blanda i ett knippe hackad gräslök i avocadosmeten och sedan garnera med räkor, dill och citron !

Monica

2008-02-20

gelatin är gjord på hud och klövar. Med andra ord inte vegetariskt

Adam

2006-01-10

Jag tyckte att den var lite smaklös och för mycket gelatinkänsla. Men om man kryddar upp den lite och satsar på god topping är den ok. Serveras kall men inte iskall.

Anna

2005-09-29

Testa liknande recept

Matjessilltårta
Betyg 4.4 av 5.
49 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Silltårta
Betyg 4.1 av 5.
89 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rökta laxsnurror på kavring
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxcheesecake med citron och ägg
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sillröra med kavringssmul
Betyg 3.1 av 5.
110 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lyxiga små snittar
Betyg 2.3 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga