Avokadotårta
Avokadotårta är en smarrig och mättande tårta med botten av kavring och en härlig fyllning av avokado, citron, kvarg och gräddfil. Avokadotårtan passar utmärkt både till festligare tillfällen och när man vill äta en god vardagsmiddag.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 1999
Ingredienser
8 portioner
200 g kantskuren kavring
75 g smör
4 gelatinblad
saft och skal från 1 citron
4 mogna avokador
2 dl kvarg
2 dl gräddfil
salt
tabasco
Garnering
1 mogen avokado
saft från 1/2 citron
färska örter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott att blanda i ett knippe hackad gräslök i avocadosmeten och sedan garnera med räkor, dill och citron !
Monica
2008-02-20gelatin är gjord på hud och klövar. Med andra ord inte vegetariskt
Adam
2006-01-10Jag tyckte att den var lite smaklös och för mycket gelatinkänsla. Men om man kryddar upp den lite och satsar på god topping är den ok. Serveras kall men inte iskall.
Anna
2005-09-29