Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Avokadosoppa med chilihet lax

En ljuvligt len soppa. För att mixa hela soppan behövs en blender som rymmer 1 1/2 liter. Har du en mindre blender eller en vanlig matberedare så mixa hälften åt gången. Stek laxen varsamt så behåller den sin saftighet.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är beräknad på 4 port.

  1. Skala och skär rödlöken i grova klyftor.
  2. Dela, kärna ur och gröp ut köttet ur avokadon. Lägg lök, avokado (spara 1 till servering), limejuice, pressad vitlök och 2 tsk örtsalt i en matberedare eller blender.
  3. Koka upp 8 dl vatten.–
  4. Skär laxen i 4 portionsbitar. Krydda dem runt om med chiliflakes och 1 tsk örtsalt. Stek dem på bägge sidor i 1 msk kokosolja eller olivolja i en stekpanna.
  5. Tillsätt nästan allt vatten i avokadoblandningen. Mixa slätt. Tillsätt ev mer vatten om det behövs. Smaka av med örtsalt och peppar. Häll upp i soppskålar och lägg i munsbitar av laxen. Toppa med resterande avokado skuren i bitar och färsk koriander. Servera genast med limeklyftor och Citronspetsad morotssallad.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g skinn- och benfri laxfilé
  • 1 rödlök
  • 5 mogna avokador
  • 3 msk färskpressad limejuice
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk chiliflakes
  • 1 kruka koriander
  • limeklyftor till servering
  • kokosolja eller olivolja till stekning
  • örtsalt
  • vitpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2463 kJ / 588 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer