Avokadosallad med bönor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Avokadosallad med bönor

Snabblagat recept på aptitlig och nyttig avokadosallad med bönor. Du gör salladen av bland annat avokado, vitlök, jalapeño, paprika och svarta bönor eller kidneybönor. Smaksätt med frisk lime!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela och ta ur kärnorna ur avokadorna. Gröp ur avokadorna ur skalet och tärna den. Skala och finhacka vitlöken. Hacka jalapeñon fint.
  2. Dela, kärna ur och skär paprikan i tärningar. Häll av bönorna i ett durkslag och skölj dem.
  3. Blanda avokado, vitlök, jalapeño, paprika och bönor med matyoghurt, krydda med salt och peppar, smaka av med limesaft.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 avokador
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk inlagd jalapeño
  • 1 gul paprika
  • 1 burk svarta bönor eller kidneybönor (à ca 400 g)
  • 2 dl matyoghurt
  • salt och peppar
  • 1 lime
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 928 kJ / 222 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden