Avokadosallad från Kalifornien
Avokadosallad från Kalifornien är en underbar sommarsallad som du serverar med bröd. Gör salladen på bacon, avokado, tomat, purjolök, valnötter och grönsallad och servera med en dressing av citron, olja och chilisås.
Ingredienser
4 portioner
140 g bacon
2 avokador
3 tomater
1 bit purjolök (1 bit motsvarar ca 15 cm)
50 g valnötter
1 grönsalladshuvud
Dressing
1 msk pressad citron
3 msk olja
2 msk chilisås
1/2 tsk salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2220 KJ / 530 kCal
Fett43 g
Kommentarer
Otroligt gott! Perfekt blandning av smaker. Ibland blir det enkla det godaste :)
Therese
2007-11-09Näringsvärdet som anges för denna rätt kan inte stämma. En hel del energi och en hel del fett i denna sallad. Och detta recept är inte det enda där det anges fel näringsvärden. Synd om folk som inte kan så bra luras att tro att de lagar sunt och sedan inte gör det :(
Linda
2007-10-25Mycket god sallad och dessutom gick den snabbt att göra. Dressingen gjorde mycket för smaken. Jag kommer definitivt att laga det här igen.
Jenny
2006-06-29