Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Avokadosallad från Kalifornien

Avokadosallad från Kalifornien är en underbar sommarsallad som du serverar med bröd. Gör salladen på bacon, avokado, tomat, purjolök, valnötter och grönsallad och servera med en dressing av citron, olja och chilisås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla bacon. Fräs strimlorna knapriga i en stekpanna. Låt dem rinna av på hushållspapper.
  2. Skala, kärna ur och skär avokadorna i tärningar. Skölj och tärna tomaterna. Skölj och strimla purjolöken. Grovhacka valnötterna.
  3. Skölj och riv salladen i mindre bitar. Blanda alla ingredienserna till salladen i en stor skål.
  4. Skaka samman ingredienserna till dressingen och häll den över salladen. Servera genast med ett grovt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 140 g bacon
  • 2 avokador
  • 3 tomater
  • 1 bit purjolök (1 bit motsvarar ca 15 cm)
  • 50 g valnötter
  • 1 grönsalladshuvud
Dressing
  • 1 msk pressad citron
  • 3 msk olja
  • 2 msk chilisås
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2220 kJ / 530 kCal
Fett: 43 g
Läs mer om näringsvärden