Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Avokadoröra

Du snor snabbt ihop den här krämiga avokadoröran med intensiva smaker från chili, koriander och vitlök. Röran passar utmärkt till tacos eller som dipp till krispiga salta nachochips.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och finhacka chilifrukten. Skala och finhacka lök och vitlök. Finhacka koriandern.
  2. Mjukstek chili, lök och vitlök i olivolja utan att det tar färg. Lägg på en tallrik och låt kallna i kylen.
  3. Gröp ur avokadorna. Lägg över i en skål och mosa till slät konsistens med en gaffel.
  4. Blanda i lök- och chiliblandning och koriander, pressa i limejuicen. Smaka av med salt och peppar. Lägg över i glasburk med tättslutande lock.
  5. Ringla över lite extra olivolja. Förvara i kylen.
  6. Servera gärna till Lättrökt chiligravad lax.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 - 1 1/2 schalottenlökar
  • 2 - 2 1/2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka koriander
  • olivolja
  • 3 mogna avokador
  • juice av 1/2 lime
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 307 kJ / 73 kCal
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer