Avokadokräm med rispapperchips

Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Avokadokräm med rispapperchips

Avokadokräm med rispapperchips är ett lyxigt snacks för stora som små. Att fritera rispapper är enkelt och går på några sekunder. Använd chipsen för att skopa upp den lena avokadokrämen som är smaksatt med lime och ingefära.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2025

Ett coupeglas på en pedistal med avokadokräm och rispapperchips nerstucket i toppat med groddar.

Ingredienser

4 portioner

Rispapper

ca 3 dl olja
4 rispapper
salt

Avokadokräm

3 avokador
1/2 lime (1 msk saft, för 4 port)
1 tsk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
svartpeppar

Topping

ca 50 g groddar (gärna rödbetsgroddar)
ca 50 g ärtskott
1 1/2 msk furikake eller sesamfrön blandat med smulat noriark
2 krm chiliflakes

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1207 KJ / 288 kCal
Fett24 g
Salt1.1 g
Kolhydrater12 g
Protein4 g

Testa liknande recept

  • Josefines supersallad
    Betyg 3.7 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Asiatiska yogarullar
    Betyg 3.2 av 5.51 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Getostsnittar med lingonpulver
    Betyg 4.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad