Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Avokadohalva med mangosalsa

Läcker och smakrik salsa av mango, avokado, chilifrukt och citrongräs som du sedan fyller i en urgröpt avokadohalva. Avokadohalva med mangosalsa passar utmärkt till buffébordet eller varför inte till förrätt?

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, kärna ur och skär mangon i små tärningar. Halvera, kärna ur och tärna hälften av avokadorna.
  2. Skölj och strimla salladslöken. Skölj, kärna ur och finhacka chilifrukten. Dra bort det yttersta skalet på citrongräset och finhacka det.
  3. Blanda samman lök, chilifrukt och citrongräs med fruktjuicer och olja. Vänd ner mango och avokadotärningar.
  4. Halvera och kärna ur resten av avokadorna och fyll dem med blandningen.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 mango
  • 6 avokador
  • 2 salladslökar
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 citrongräs eller fint rivet skal av citron (1 citrongräs motsvarar skal av 1 citron)
  • 1 dl pressad lime
  • 1 dl pressad apelsin
  • 1/2 dl olivolja
Lägg till i inköpslistan