Avokadoenchiladas | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Avokadoenchiladas

Avokadoenchiladas är härligt goda och relativt lättlagade enchiladas med smak av avokado, paprika, lime, sötpotatis och cheddarost. Dessa avokadoenchiladas serveras med en sallad av isbergssallad, körsbärstomater och rödlök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär sötpotatisen i små tärningar. Koka sötpotatisen mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull. Låt rinna av.
  2. Skala och finhacka löken. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Fräs lök och paprika i oljan i en stekpanna. Krydda med jalapeño, limesaft och salt. Skala, kärna ur och tärna avokadorna. Vänd ner avokado och sötpotatis i grönsaksfräset.
  3. Fördela fräset på tortillabröden och rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnssäker form och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen i 250°C, ca 10 min.
  4. Servera avokadoenchiladas med en sallad av isbergssallad, körsbärstomater och rödlök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 sötpotatisar (à ca 300 g)
  • 1 gul lök
  • 2 paprikor (gärna i olika färger)
  • 1 msk olja
  • 3 msk hackad inlagd jalapeño
  • 1 msk pressad lime
  • 1 tsk salt
  • 2 avokador
  • 4 stora tortillabröd (eller dubbelt så många mindre)
  • 3 dl riven ost (t ex cheddar)
Lägg till i inköpslistan