Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Auberginens lammfärsbiff

Auberginens lammfärsbiff - förstklassig och snabblagad. Skivad, robust aubergine, stekta med lökfyllda, läckra lammfärsbiffar, och du får en ofattbart smaklig maträtt. Klyftpotatis och myntakryddad yoghurt ger en läcker smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och skär auberginen i ca 2 cm breda skivor. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Blanda färsen med lökhack, ägg, salt och peppar. Lägg en klick färs på hälften av auberginskivorna och lägg sedan på resterande aubergineskivor.
  3. Stek de dubbla biffarna i oljan på medelstark värme ca 5 min per sida.
  4. Servera biffarna nystekta med klyftpotatis, sallad och myntakryddad yoghurt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 auberginer
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 2 msk olivolja till stekning
Till servering
  • klyftpotatis
  • sallad
  • myntakryddad yoghurt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?