Aubergine- och tomatgryta

Betyg 4.2 av 5.24 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Aubergine- och tomatgryta

Aubergine- och tomatgryta är en enkel vegetarisk gryta som gör sig bra med bröd, till ris, pasta eller varför inte med bönor? Grytan fungerar även bra som bas till andra grytor, soppor eller gratänger. Du gör den enkelt av aubergine, lök, krossade tomater och oregano.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2020

Aubergine- och tomatgryta

Ingredienser

4-6 portioner
600 g aubergine
1 msk salt
2 bananschalottenlökar
1/2 - 1 dl olivolja
2 msk tomatpuré
1 msk torkad oregano
2 förp krossade tomater (à 390 g)
1 tsk strösocker
ca 1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Svårt få bort saltet från tärnad aubergine. Bättre skiva, salta, ta bort salt och sedan tärna.

    Anna

  • Första gången gjorde jag helt enligt receptet, det var gott. Den här gången hade jag i 4 stora champinjoner. Ett paket tofu. Ett paket blandade bönor och en aning chili. Slurp.

    Pia

  • Vilken söndagsprepp hör denna till?

    Hanni

  • Ok, inte finhackad, men tärnad i små bitar.

    Hanna

  • Hur torkar man av salt från finhackad aubergine??? Den har ju typ sjunkit in.

    Hanna

  • Har haft receptet sparat i appen gör aubergine och tomatgryta men ser nu att både bild och recept är ändrat. Vad har hänt? Vart hittar jag det tidigare receptet som bland annat innehöll rödvin och champinjoner?

    Christina

    Hej Christina! Vi har valt att uppdatera receptet. Jag har mejlat dig ingredienser och beredningstext till original receptet. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Super god gryta. Jag hade ajvar i stället för tomatpuré i den. Typs : låt grytan putar längre än 20 minuter då blir den riktigt smakfull och mustig.

    Shahzad

  • Jättegott! Hade i lite chili också. Sen använde jag det i en lasagne med bladspenat, krossade tomater, oatley fraiche och vegansk ost.

    A-c

  • Blääää

    Lotten

  • Jättegott!! Ska ha i lite mindre salt nästa gång.

    Birgit

Näringsvärde per portion

Energi1208.2 KJ / 288 kCal
Fett23.1 g
Salt3.56 g
Kolhydrater13.9 g
Protein3.9 g

Testa liknande recept

  • Kyckling- och auberginegryta
    Betyg 3.7 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Shakshuka med aubergine
    Betyg 4.3 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Soppgryta alla Famiglia
    Betyg 2.8 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad