Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Aubergine- och tomatgratäng med lammkotletter

Den här aubergine- och tomatgratängen måste du prova! Huvudingredienserna ackompanjeras av parmesan, grädde och ströbröd och blir obeskrivligt gott tillsammans till lammkotletterna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Gratäng: Sköj och skiva auberginen. Lägg skivorna på hushållspapper och strö över salt. Låt ligga i 30 min. Saltet drar ur vätska från auberginen.
  3. Skölj och skiva tomaterna. Fördela hälften av aubergine- och tomatskivorna i två ugnssäkra portionsformar (för 2 port).
  4. Häll över hälften av grädden och parmesanosten. Krydda med salt och peppar. Fördela resten av aubergine- och tomatskivorna i formarna och häll på resten av grädden. Strö över ströbrödet. Tillaga i ugn ca 40 min.
  5. Strö över resterande parmesanost när 10 min återstår av tiden.
  6. Kotletter: Stek lammkotletterna i olivoljan i en stekpanna, 3-4 min/sida. Krydda med salt och peppar.
  7. Till servering: Servera lammkotletterna till aubergine- och tomatgratängen. En klyfta citron att pressa över köttet samt några myntakvistar är gott till.

Ingredienser

Portioner: 2
Aubergine- och tomatgratäng
  • 1 aubergine
  • 1 tsk salt till auberginen
  • 3 normalstora tomater
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 dl parmesanost
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk ströbröd
Lammkotletter
  • 4 dubbla lammkotletter eller dubbelt så många enkla
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm svartpeppar
Till servering
  • 1 citron
  • myntakvistar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?