Ättiksplommon

Betyg 5 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Ättiksplommon

Inlagda ättiksplommon är ett roligt och annorlunda tillbehör till kött, grillat eller kyckling. Plommonen blir fyllda av utsökta smaker och kan serveras både till vardags och fest!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 1998

Ättiksplommon

Ingredienser

1 sats
1 kg mogna plommon
ca 250 g färsk ingefära
5 dl vatten
1 1/2 dl ättiksprit (12%)
7 dl strösocker
1 tsk flytande Atamon

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.5 personer har röstat

Kommentarer

Jag har använt det här receptet varje år då vi fått mycket plommon. Plommonen blir alltid mycket uppskattade när jag serverar dem till kötträtter e.ex. tjälknöl. Det är viktigt att de färdiga plommonen får mogna några veckor. CF

Cecilia

2014-11-15

Jag har inte provat receptet, men vad har man det till????

Annika

2003-08-26

Testa liknande recept

Plommonchutney med ingefära och chili
Betyg 4.1 av 5.73 personer har röstat
Receptet har 30 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Plommonsting
Betyg 3.1 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Romtopf – frukt och bär inlagda i rom
Betyg 5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Inlagd ingefära
Betyg 4.2 av 5.43 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Plommon i amaretto
Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Under 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Vaniljkokta plommon med myntagrädde
Betyg 3.4 av 5.9 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad