Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Ättiksplommon

Inlagda ättiksplommon är ett roligt och annorlunda tillbehör till kött, grillat eller kyckling. Plommonen blir fyllda av utsökta smaker och kan serveras både till vardags och fest!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj plommonen och ta bort fästet. Pricka dem tätt med en gaffel. Skala och tärna ingefäran. Koka upp vattnet och låt det sedan svalna.
  2. Varva ingefära och plommon i en bunke. Blanda ättika och kallt vatten och slå över. Täck kärlet och ställ bunken kallt ett par dagar. Rör om ett par gånger så att alla plommon drar åt sig av lagen.
  3. Slå bort ättikslagen och varva i stället plommon och ingefära med socker. Låt dem dra ett par dagar och vänd runt så att sockret löser sig så mycket som möjligt.
  4. Häll upp plommonen på väl rengjorda glasburkar sköljda med Atamonlösning. Förslut och förvara svalt. Sockret fortsätter att lösa sig i burken, och smaken mognar efter hand.
  5. Servera plommonen som tillbehör till stekartex rostbiff eller till stekt eller grillat kött eller fågel.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1 kg mogna plommon
  • ca 250 g färsk ingefära
  • 5 dl vatten
  • 1 1/2 dl ättiksprit (12%)
  • 7 dl strösocker
  • 1 tsk flytande Atamon
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer