Ättiksplommon

Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
2
Ättiksplommon

Inlagda ättiksplommon är ett roligt och annorlunda tillbehör till kött, grillat eller kyckling. Plommonen blir fyllda av utsökta smaker och kan serveras både till vardags och fest!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 1998

Ättiksplommon

Ingredienser

1 sats
1 kg mogna plommon
ca 250 g färsk ingefära
5 dl vatten
1 1/2 dl ättiksprit (12%)
7 dl strösocker
1 tsk flytande Atamon

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Jag har använt det här receptet varje år då vi fått mycket plommon. Plommonen blir alltid mycket uppskattade när jag serverar dem till kötträtter e.ex. tjälknöl. Det är viktigt att de färdiga plommonen får mogna några veckor. CF

Cecilia

2014-11-15

Jag har inte provat receptet, men vad har man det till????

Annika

2003-08-26

Testa liknande recept

Plommonsting
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Plommonchutney med ingefära och chili
Betyg 4.1 av 5.
73 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Romtopf – frukt och bär inlagda i rom
Betyg 5 av 5.
5 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Plommonflarn med honung och ingefära
Betyg 3.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Inlagd ingefära
Betyg 4.2 av 5.
41 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Plommon i amaretto
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga