Ättiksplommon

Betyg 5 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Ättiksplommon

Inlagda ättiksplommon är ett roligt och annorlunda tillbehör till kött, grillat eller kyckling. Plommonen blir fyllda av utsökta smaker och kan serveras både till vardags och fest!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 1998

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

1 sats
1 kg mogna plommon
ca 250 g färsk ingefära
5 dl vatten
1 1/2 dl ättiksprit (12%)
7 dl strösocker
1 tsk flytande Atamon

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Jag har använt det här receptet varje år då vi fått mycket plommon. Plommonen blir alltid mycket uppskattade när jag serverar dem till kötträtter e.ex. tjälknöl. Det är viktigt att de färdiga plommonen får mogna några veckor. CF

    Cecilia

  • Jag har inte provat receptet, men vad har man det till????

    Annika

Testa liknande recept

  • Plommonsting
    Betyg 3.1 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Plommonchutney med ingefära och chili
    Betyg 4.1 av 5.76 personer har röstat
    Receptet har 30 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Inlagd ingefära
    Betyg 4.2 av 5.44 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Plommon i amaretto
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Christinas plommonchutney
    Betyg 4.5 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad