Att koka oxbringa

Betyg 4.5 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Att koka oxbringa

Med hjälp av detta fullständiga och enkla recept lär du dig snabbt hur du kokar en perfekt oxbringa. Till oxbringan behöver du förutom köttet även rotselleri, morötter, purjolök och kålrot.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2000

Att koka oxbringa

Ingredienser

2,5 kg
2 1/2 kg rimmad oxbringa
4 morötter
400 g purjolök
2 gula lökar
400 g rotselleri
300 g kålrot
20 vitpepparkorn

Gör så här

02:00:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Om man inte har möjlighet att lägga köttet under press efter kokningen, vad händer då?

    Pernilla

    Hej Pernilla! Det är ingen fara, det kan eventuellt bli lite svårare att skiva köttet bara. Vänliga hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Salt?

    Maja

    Hej Maja! Tack för din fråga, här används rimmad oxbringa och den är då redan salt, därför behövs inget extra salt. Vänliga hälsningar Harriet

    ICA-köket

  • Hur påverkas koktiden om man har en mindre köttbit? Ca 1 kg t.ex. Ska koktiden minskas då?

    Saskia

    Hej Saskia! Det är samma koktid oberoende vilken vikt köttbiten har. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Det vore kul att veta hur många portioner det blir av detta.

    Stefan

    Hej Stefan! Det blir ca 15 portioner. Hälsningar Niclas.

    ICA-köket

  • Innertemperatur??

    Peter

Testa liknande recept

  • Rotmos
    Betyg 4.5 av 5.340 personer har röstat
    Receptet har 57 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Honungsglacerade rotfrukter
    Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad