Att koka oxbringa

Med hjälp av detta fullständiga och enkla recept lär du dig snabbt hur du kokar en perfekt oxbringa. Till oxbringan behöver du förutom köttet även rotselleri, morötter, purjolök och kålrot.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2000

Gör så här
02:00:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
5 stOm man inte har möjlighet att lägga köttet under press efter kokningen, vad händer då?
Pernilla
Hej Pernilla! Det är ingen fara, det kan eventuellt bli lite svårare att skiva köttet bara. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Salt?
Maja
Hej Maja! Tack för din fråga, här används rimmad oxbringa och den är då redan salt, därför behövs inget extra salt. Vänliga hälsningar Harriet
ICA-köket
Hur påverkas koktiden om man har en mindre köttbit? Ca 1 kg t.ex. Ska koktiden minskas då?
Saskia
Hej Saskia! Det är samma koktid oberoende vilken vikt köttbiten har. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Det vore kul att veta hur många portioner det blir av detta.
Stefan
Hej Stefan! Det blir ca 15 portioner. Hälsningar Niclas.
ICA-köket
Innertemperatur??
Peter