Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Asiatiska minuträkor

Asiatiska minuträkor är ett festligt och snabblagat recept. Med räkor, gurka, lök, vitlök och sweet chilisås skapar du en spännande och delikat rätt som passar lika bra till vardag som fest. Servera gärna dom asiatiska minuträkorna med jasminris.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala räkorna. Skala och skiva löken. Skala gurkan. Dela gurkan på längden och skär den i 1/2 cm tjocka skivor.
  2. Värm matolja och fräs löken och pressade vitlöksklyftor däri. Tillsätt gurka och stek en liten stund.
  3. Häll i vatten, sötsur chilisås (sweet chili) och salt. Låt koka 2 minuter. Blanda ner räkorna, rör om snabbt. Servera med jasminris.

För alla

Fri från ägg, gluten, laktor och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 500 g räkor med skal
  • 1 lök
  • 1 medelstor gurka
  • 2 msk matolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl vatten
  • 1 dl sötsur chili (sweet chili)
  • 1/2 tsk salt
  • jasminris
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?