Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Asiatisk slaw med köttbullar

Läcker asiatisk slaw med köttbullar. En rejäl middag med färdiga köttbullar och krispig sallad. Enkelt och smakfullt med rivna grönsaker i en aromatisk dressing. Rik smak av sesamolja, ingefära, ketjap manis och krispiga jordnötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Plocka bort ev fula blad från kålen. Dela paprikan och skär bort stjälk och kärnfäste. Strimla samtliga grönsaker mycket fint. Här kommer du ha stor hjälp om du har en vass kniv eller en bra matberedare med rivskiva.
  2. Vispa ihop olivolja, vinäger, sesamolja, sojasås och ingefära. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Häll dressingen över de strimlade grönsakerna och blanda väl.
  4. Stek köttbullarna i olja tills de fått fin färg. Vänd ner köttbullarna i salladen. Lägg upp på tallrikarna och strö ev över jordnötter. Servera med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g färdiga köttbulle (gärna hemlagade)
  • 500 g vitkål, gärna spetskål
  • 1 liten röd paprika
  • 100 g sockerärtor
  • 6 salladslökar eller purjolök (6 salladslökar motsvarar 1 purjolök)
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk ketjap manis (söt sojasås)
  • 1 tsk malen ingefära
  • salt och peppar
  • 1/2 dl jordnötter
  • bröd till servering
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer