Asiatisk räksallad med jordnötsdressing

Låt Asien sätta smak på denna krispiga och fräscha sallad med bland annat rödkål, morötter och räkor som blandas ihop med en smakrik jordnötsdressing med soja och toppas med lime.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023

Ingredienser
4 portioner
300 g rödkål
1 romansallad
2 morötter
1 röd peppar (chili)
4 salladslökar
1 kruka koriander
1 kruka thaibasilika
1 dl saltade jordnötter eller cashewnötter
3 dl skalade räkor
Jordnötsdressing
1 dl osötat jordnötssmör
1 1/2 tsk honung eller lönnsirap
2 msk färskpressad limejuice
1 riven vitlöksklyfta
1/2 dl japansk soja
1/2 dl kallt vatten
Till servering
ev limeklyftor
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1604 KJ / 383 kCal
Fett23 g
Salt4 g
Kolhydrater16 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott! Bytte ut räkor mot friterad tofu, gick jättebra.
Oskar
2023-11-26Helt underbart gott!
Johanna
2023-11-07