Asiatisk räksallad med jordnötsdressing
Låt Asien sätta smak på denna krispiga och fräscha sallad med bland annat rödkål, morötter och räkor som blandas ihop med en smakrik jordnötsdressing med soja och toppas med lime.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023
Ingredienser
4 portioner
300 g rödkål
1 romansallad
2 morötter
1 röd peppar (chili)
4 salladslökar
1 kruka koriander
1 kruka thaibasilika
1 dl saltade jordnötter eller cashewnötter
3 dl skalade räkor
Jordnötsdressing
1 dl osötat jordnötssmör
1 1/2 tsk honung eller lönnsirap
2 msk färskpressad limejuice
1 riven vitlöksklyfta
1/2 dl japansk soja
1/2 dl kallt vatten
Till servering
ev limeklyftor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1604 KJ / 383 kCal
Fett23 g
Salt4 g
Kolhydrater16 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så gott! Brukar ha i glasnudlar för lite matigare sallad. Går snabbt också!
Ida
2024-01-16Otroligt god!!
Ida
2024-01-07Trodde inte alls på det här men det var verkligen supergott!
Cecilia
2024-01-04