Asiatisk oxfilé | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Asiatisk oxfilé

Överraska på festen med exotisk mango chutney och söt honung på oxfilén. Såsen med bland annat sambal oelek, schalottenlök, ingefära och rödvin är makalös tillsammans med den ugnssteka filén. Servera din asiatiska oxfilé med grönsaker och ris.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär köttet i 8 skivor (för 8 port). Bryn det hastigt i smör i en het stekpanna så att det får färg. Salta och peppra. Lägg upp köttet på ett ugnssäkert fat och sätt genast in det i kylen.
  2. Sås: Skala och hacka schalottenlöken och vitlöken. Fräs det i olja i en kastrull. Tillsätt ingefära, soja, rödvin, vatten, kalvfond, honung och sambal oelek. Låt såsen koka i ca 10 minuter. Rör ner maizena utrört i lite vatten. Låt såsen koka någon minut till. Smaka om styrkan är tillräcklig.
  3. Vid serveringen: Sätt ugnen på 225°C. Värm mango chutney och ingefära i en liten kastrull.
  4. Stek köttet i mitten av ugnen i ca 10 minuter, tills innertemperaturen är 58°C om köttet önskas rosa. Pensla mango chutney över köttet. Värm såsen. Servera med grönsakerna och t ex kokt jasminris.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 bit oxfilé
  • smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 1/2 dl mango chutney
  • 1 msk finriven färsk ingefära
Sås
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1/2 dl japansk soja
  • 3 dl rödvin
  • 1 dl vatten
  • 4 msk konc kalvfond (på flaska)
  • 2 msk honung
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 2 tsk maizena majsstärkelse
Lägg till i inköpslistan