Asiatisk oxfilé

Betyg 3 av 5.
13 personer har röstat
5
Asiatisk oxfilé

Överraska på festen med exotisk mango chutney och söt honung på oxfilén. Såsen med bland annat sambal oelek, schalottenlök, ingefära och rödvin är makalös tillsammans med den ugnssteka filén. Servera din asiatiska oxfilé med grönsaker och ris.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999

Asiatisk oxfilé

Ingredienser

8 portioner
1 bit oxfilé
smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 dl mango chutney
1 msk finriven färsk ingefära

Sås

2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
1 msk finriven färsk ingefära
1/2 dl japansk soja
3 dl rödvin
1 dl vatten
4 msk konc kalvfond (på flaska)
2 msk honung
1/2 tsk sambal oelek
2 tsk majsstärkelse

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

2004-03-05 Använde fläskfilé.Blev lika gott tyckte vi.Använder menyn då och då.

Birgitta

2004-03-05

Mycket gott! Men hur mäter man innertemperaturen på skivat kött? Och borde inte soja och sambal stå bland ingredienserna? Alla kanske inte har det hemma rutinmässigt (även om dom borde det).

Magnus

2003-05-23

Mycket gott, återkommer då och då på menyn

Ingrid

2003-02-13

Testa liknande recept

Burgundisk oxfilé m rotfruktspytt
Betyg 4.1 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Flamberad pepparbiff
Betyg 3.3 av 5.
31 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Oxfilé med getost & vinsås
Betyg 3.6 av 5.
39 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Skomakarlåda
Betyg 3.3 av 5.
232 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oxfilé med örtig sås
Betyg 2.9 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skomakarlåda - Närke
Betyg 3.4 av 5.
33 personer har röstat
Under 30 min att tillaga