Asiatisk oxfilé
Överraska på festen med exotisk mango chutney och söt honung på oxfilén. Såsen med bland annat sambal oelek, schalottenlök, ingefära och rödvin är makalös tillsammans med den ugnssteka filén. Servera din asiatiska oxfilé med grönsaker och ris.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1999
Ingredienser
8 portioner
1 bit oxfilé
smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 1/2 dl mango chutney
1 msk finriven färsk ingefära
Sås
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
1 msk finriven färsk ingefära
1/2 dl japansk soja
3 dl rödvin
1 dl vatten
4 msk konc kalvfond (på flaska)
2 msk honung
1/2 tsk sambal oelek
2 tsk majsstärkelse
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
2004-03-05 Använde fläskfilé.Blev lika gott tyckte vi.Använder menyn då och då.
Birgitta
2004-03-05Mycket gott! Men hur mäter man innertemperaturen på skivat kött? Och borde inte soja och sambal stå bland ingredienserna? Alla kanske inte har det hemma rutinmässigt (även om dom borde det).
Magnus
2003-05-23Mycket gott, återkommer då och då på menyn
Ingrid
2003-02-13