Asiatisk kycklinggryta med pasta
Härligt smakrik kycklinggryta som görs på kycklingfärs och mustiga kryddor. Hela hemligheten är såsen med hoisinsås, jordnötssmör, sesamolja och mirin. Precis innan servering rörs spenat ner i grytan, som allra helst serveras med pastasorten fettuccine.
Ingredienser
6 portioner
Sås
1 1/2 dl hoisinsås
1 dl jordnötssmör
2 msk sesamolja
2 msk mirin (risvin)
2 msk japansk soja
250 g champinjoner
1 gul lök
6 vitlöksklyftor
4 cm färsk ingefära
1 förp gräslök (à 20 g)
2 msk neutral rapsolja
1 förp kycklingfärs (à 800 g)
1 msk chiliflakes
2 tsk salt
2 förp färsk pasta gärna fettuchine (à 250 g)
2 förp babyspenat (à 65 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2551 KJ / 608 kCal
Fett30 g
Salt5 g
Kolhydrater42 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Följde receptet och toppade med jordnötter. En riktig hit, hela sällskapet på 7 pers ville ha receptet. P&E
Pernilla
2024-09-27Vi gjorde på blandfärs istället. Supergott! Toppade med jordnötter på tallriken för extra crunch. Sååå gott! Å sen tog vi Barillas Fettucini istället för färsk pasta.
Pernilla
2023-10-21Ångrar mig så att jag tillagade denna rätt. Kycklingfärs är ju mums! Men ihop med jordnötssmör blev det inte bra. Kommer aldrig laga detta igen.
Åsa
2023-08-27