Asiatisk currylax

Betyg 3.7 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Asiatisk currylax

Asiatisk currylax på detta vis blir både krämig och krispig. Den lena basen av kokosmjölk möter styrkan i currypasta och syran hos limen. Servera med klibbigt jasminris och dekorativa limeklyftor.

En tom tallrik med bestick och en grön kvist

Ingredienser

4 portioner
600 g laxfilé
1 påse djupfrysta wokgrönsaker (à 600 g)
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
3 msk grön currypasta
1 msk fisksås
1 msk brun farin
saft och rivet skal av 1 lime
1/2 tsk salt

Till servering

jasminris
limeklyftor

Gör så här

00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • funderar på om det kan gå lika bra att använda röd currypasta... kanske ska testa det - någon som vet???

    Malin

  • Mycket gott och enkelt att laga. Använde Thai-frysta grönsaker. Det gick perfekt att använda de frysta laxbitarna, tinade dem innan.

    Eva

  • Jättegott o enkelt recept! Brukar använda frusna laxfilebitar som funkar utmärkt.

    Anna

  • Verkar vara en god fiskrätt men jag blev besviken för jag sökte ett recept utan morötter i och de brukar ju ingå i wokgrönsaker!! Min sambo är allergisk mot morötter och det finns ju nästan i all mat nu!!

    Solweig rose-ma

  • Supergott, hela familjen gillade denna laxrätt. Ganska mycket curry skall man ta, så blir det jättebra!!

    Kerstin

  • Ganska gott, men inte mer. Limesmaken tar överhand. Lätt och bekvämt att laga.

    Karin

  • Jag tycker denna maträtt är jättegod och mycket lättgjord. Den blir dock godare om man änvänder grön curry, den torra kryddan, istället för pastan.

    Karina

  • Suveränt gott. Prova med en smörig Chardonnay, tex Lindeman Bin 65 som "gifter" sig perfekt med kryddiga maten.

    Bengt

  • Kan inte instämma i Agnes Linds kommentar. Vi tyckte det var ett jätte gott recept. Jag använde dock en ganska stark currypasta (rätten blev het) och lade dessutom lite skalade räkor ovanpå fisken innan servering. Jasminris och en "sval" sallad till, mums

    Christina

  • Lite smaklöst och trist. Man kan salta lite extra och eventuellt också steka grönsakerna innan för att få de lite mer krispiga, och kanske krydda ned lite extra chili. Man kan också tänka sig att använda färska grönsaker istället för frysta. Men det gick snabbt att tillaga och är en bra rätt att laga om man har lite brådis.

    Agnes

Testa liknande recept

  • Thaigryta med ris
    Betyg 3.3 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Curryräkor med ris
    Betyg 2.7 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tomat-, curry- och kokoslinser
    Betyg 3.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Thaipocherad fiskfilé
    Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fiskgryta med röd curry
    Betyg 3.8 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Thailändsk fisksoppa
    Betyg 3.4 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad