Asiatisk currylax

Asiatisk currylax på detta vis blir både krämig och krispig. Den lena basen av kokosmjölk möter styrkan i currypasta och syran hos limen. Servera med klibbigt jasminris och dekorativa limeklyftor.

Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
10 stfunderar på om det kan gå lika bra att använda röd currypasta... kanske ska testa det - någon som vet???
Malin
Mycket gott och enkelt att laga. Använde Thai-frysta grönsaker. Det gick perfekt att använda de frysta laxbitarna, tinade dem innan.
Eva
Jättegott o enkelt recept! Brukar använda frusna laxfilebitar som funkar utmärkt.
Anna
Verkar vara en god fiskrätt men jag blev besviken för jag sökte ett recept utan morötter i och de brukar ju ingå i wokgrönsaker!! Min sambo är allergisk mot morötter och det finns ju nästan i all mat nu!!
Solweig rose-ma
Supergott, hela familjen gillade denna laxrätt. Ganska mycket curry skall man ta, så blir det jättebra!!
Kerstin
Ganska gott, men inte mer. Limesmaken tar överhand. Lätt och bekvämt att laga.
Karin
Jag tycker denna maträtt är jättegod och mycket lättgjord. Den blir dock godare om man änvänder grön curry, den torra kryddan, istället för pastan.
Karina
Suveränt gott. Prova med en smörig Chardonnay, tex Lindeman Bin 65 som "gifter" sig perfekt med kryddiga maten.
Bengt
Kan inte instämma i Agnes Linds kommentar. Vi tyckte det var ett jätte gott recept. Jag använde dock en ganska stark currypasta (rätten blev het) och lade dessutom lite skalade räkor ovanpå fisken innan servering. Jasminris och en "sval" sallad till, mums
Christina
Lite smaklöst och trist. Man kan salta lite extra och eventuellt också steka grönsakerna innan för att få de lite mer krispiga, och kanske krydda ned lite extra chili. Man kan också tänka sig att använda färska grönsaker istället för frysta. Men det gick snabbt att tillaga och är en bra rätt att laga om man har lite brådis.
Agnes