Åsas luriga olivsås

0
0
Åsas luriga olivsås

Åsas luriga olivsås är en riktigt enkel, snabblagad och smakrik sås på oliver, röd paprika, rödlök, citron samt bladpersilja. Olivsåsen har en god och krämig konsistens tack vare crème fraiche och majonnäs.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004

Åsas luriga olivsås

Ingredienser

10 - 15
gröna oliver (gärna med citronfyllning)
1/4
röd paprika
1
liten rödlök
1/3 - 1/2 dl
bladpersilja
2 dl
crème fraiche
2 msk
majonäs
rivet skal och juice från 1/2
citron (ta lite juice i taget)
-
salt och peppar

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: använd äggfri majonäs.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

För magrare alternativ kan man utesluta majonnäsen och enbart ta lättcrème fraiche. Såsen blir godast om den får stå i kylskåpet några timmar.

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Testa liknande recept