Åsas luriga olivsås

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Åsas luriga olivsås

Åsas luriga olivsås är en riktigt enkel, snabblagad och smakrik sås på oliver, röd paprika, rödlök, citron samt bladpersilja. Olivsåsen har en god och krämig konsistens tack vare crème fraiche och majonnäs.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004

Åsas luriga olivsås

Ingredienser

undefined
10 - 15   gröna oliver (gärna med citronfyllning)
1/4   röd paprika
1   liten rödlök
1/3 - 1/2 dl  bladpersilja
2 dl  crème fraiche
2 msk  majonäs
rivet skal och juice från 1/2   citron (ta lite juice i taget)
salt och peppar

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: använd äggfri majonäs.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

För magrare alternativ kan man utesluta majonnäsen och enbart ta lättcrème fraiche. Såsen blir godast om den får stå i kylskåpet några timmar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Rucolaspread
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fylld avokado (Palta rellena)
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tandoorisill
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Färskpotatissallad med korianderdressing
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddig ost- och olivblandning
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rökt laxrulle med skagenfyllning
Betyg 2.6 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga