Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Åsas luriga olivsås

Åsas luriga olivsås är en riktigt enkel, snabblagad och smakrik sås på oliver, röd paprika, rödlök, citron samt bladpersilja. Olivsåsen har en god och krämig konsistens tack vare crème fraiche och majonnäs.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka gröna oliver (gärna med citronfyllning), röd paprika, liten rödlök samt bladpersilja. Blanda med crème fraiche, majonnäs och rivet skal och juice från citron (ta lite juice i taget). Smaka av med salt och peppar.

För alla

Fri från gluten.
Gör äggfri: använd äggfri majonäs.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

För magrare alternativ kan man utesluta majonnäsen och enbart ta lättcrème fraiche. Såsen blir godast om den får stå i kylskåpet några timmar.

Ingredienser

  • 15 gröna oliver (gärna med citronfyllning)
  • 1/4 röd paprika
  • 1 liten rödlök
  • 1/2 dl bladpersilja
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk majonäs
  • rivet skal och juice från 1/2 citron (ta lite juice i taget)
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer