Åsas luriga olivsås
Åsas luriga olivsås är en riktigt enkel, snabblagad och smakrik sås på oliver, röd paprika, rödlök, citron samt bladpersilja. Olivsåsen har en god och krämig konsistens tack vare crème fraiche och majonnäs.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2004
Ingredienser
undefined
10 - 15 gröna oliver (gärna med citronfyllning)
1/4 röd paprika
1 liten rödlök
1/3 - 1/2 dl bladpersilja
2 dl crème fraiche
2 msk majonäs
rivet skal och juice från 1/2 citron (ta lite juice i taget)
salt och peppar
För alla
Fri från gluten.
Gör äggfri: använd äggfri majonäs.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
För magrare alternativ kan man utesluta majonnäsen och enbart ta lättcrème fraiche. Såsen blir godast om den får stå i kylskåpet några timmar.
Har du lagat receptet?
Kommentarer