Arroz con leche
Arroz con leche är en söt och god dessert som tillagas av grötris, äggula, socker, kanel och vaniljsocker. Denna efterrätt serveras kall eller upplagd i vackra efterrättsglas.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2005
Ingredienser
6 portioner
2 dl grötris
1 l mjölk
1 msk socker
4 äggulor
1 msk socker
2 - 2 1/2 msk vaniljsocker
1 - 1 1/2 msk malen kanel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1050 KJ / 250 kCal
Kommentarer
Väldigt god variation på risgrynsgröt, blir som en pudding kall. Mina barn älskar den. Det är främst äggulorna som gör det annorlunda. Dock är jag försiktig med kanelen. Pudrar lite lätt bara.
Robert
2020-12-13Nja, som variation funkar den väl. Men det blir nog inget jag kommer att göra allt för ofta. Dessutom så använde jag nog för mycke kanel. Bör definitivt ätas varm.
Tina
2010-12-18Mycket gott! Inte så sött och ganska mäktigt. Har gjort detta många gånger och smaken varierar lite beroende på äggulorna. Nästa gång ska jag prova att lägga till hinnfria apelsinklyftor.
Anneli
2005-06-08