Arroz con leche är en söt och god dessert som tillagas av grötris, äggula, socker, kanel och vaniljsocker. Denna efterrätt serveras kall eller upplagd i vackra efterrättsglas.
Ett recept från:
Buffé
nr 2,
2005
Fri från gluten.
Gör mjölkfri: använd t ex Solhavre med tillsats av lite mat gräddersättning i stället för mjölk.
Gör äggfri: uteslut äggulorna.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Robert
2020-12-13Väldigt god variation på risgrynsgröt, blir som en pudding kall. Mina barn älskar den. Det är främst äggulorna som gör det annorlunda. Dock är jag försiktig med kanelen. Pudrar lite lätt bara.
Tina
2010-12-18Nja, som variation funkar den väl. Men det blir nog inget jag kommer att göra allt för ofta. Dessutom så använde jag nog för mycke kanel. Bör definitivt ätas varm.
Anneli
2005-06-08Mycket gott! Inte så sött och ganska mäktigt. Har gjort detta många gånger och smaken varierar lite beroende på äggulorna. Nästa gång ska jag prova att lägga till hinnfria apelsinklyftor.