Arroz con leche

8
3
Arroz con leche

Arroz con leche är en söt och god dessert som tillagas av grötris, äggula, socker, kanel och vaniljsocker. Denna efterrätt serveras kall eller upplagd i vackra efterrättsglas.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2005

Arroz con leche

Ingredienser

6 portioner
2 dl grötris
1 l mjölk
1 msk socker
4 äggulor
1 msk socker
2 - 2 1/2 msk vaniljsocker
1 - 1 1/2 msk malen kanel

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: använd t ex Solhavre med tillsats av lite mat gräddersättning i stället för mjölk.
Gör äggfri: uteslut äggulorna.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Robert

2020-12-13

Väldigt god variation på risgrynsgröt, blir som en pudding kall. Mina barn älskar den. Det är främst äggulorna som gör det annorlunda. Dock är jag försiktig med kanelen. Pudrar lite lätt bara.

Tina

2010-12-18

Nja, som variation funkar den väl. Men det blir nog inget jag kommer att göra allt för ofta. Dessutom så använde jag nog för mycke kanel. Bör definitivt ätas varm.

Anneli

2005-06-08

Mycket gott! Inte så sött och ganska mäktigt. Har gjort detta många gånger och smaken varierar lite beroende på äggulorna. Nästa gång ska jag prova att lägga till hinnfria apelsinklyftor.

Näringsvärde per portion

Energi 1050 KJ / 250 kCal
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Risgrynsgröt
Mummamarmelad
Kanelkladdkaka
Alkoholfri Royal