Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Arroz con leche

Arroz con leche är en söt och god dessert som tillagas av grötris, äggula, socker, kanel och vaniljsocker. Denna efterrätt serveras kall eller upplagd i vackra efterrättsglas.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ris, mjölk och socker. Koka upp och låt sjuda 20-25 minuter.
  2. Vispa ihop äggulor, socker och vaniljsocker. Blanda sakta ner i mjölkriset utan att ta av det från plattan. Koka 1 minut under omrörning.
  3. Lägg riset på ett fat, inte djupare än 3 cm. Strö över rikligt med kanel till ett täcke. Låt det kallna. Servera från fatet eller lägg upp i vackra efterrättsglas.

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkfri: använd t ex Solhavre med tillsats av lite mat gräddersättning i stället för mjölk.
Gör äggfri: uteslut äggulorna.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 dl grötris
  • 1 l mjölk
  • 1 msk socker
  • 4 äggulor
  • 1 msk socker
  • 2 1/2 msk vaniljsocker
  • 1 1/2 msk malen kanel
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1050 kJ / 250 kCal
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer