Kolapaj med röda vinbär och flingsalt

60
9
Kolapaj med röda vinbär och flingsalt

Flingsalt överraskar i denna gudomliga kolapaj med kanel. Säsongens röda vinbär och vispad crème fraiche gör det till en riktig drömdessert!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Kolapaj med röda vinbär och flingsalt

Ingredienser

8 portioner

Pajdeg

125 g
smör
1 dl
socker
1 dl
havregryn
2 dl
vetemjöl
1 tsk
kanel

Kolafyllning

3 dl
vispgrädde
1 1/2 dl
ljus sirap
1 1/2 dl
ljust muscovadosocker
1 1/2 tsk
vaniljsocker
75 g
smör
1/2 tsk
flingsalt

Till servering

2 dl
crème fraiche (34 %)
3 dl
repade röda vinbär eller lingon
-
kanel

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: gör en glutenfri pajdeg, ex genom att byt ut vetemjöl mot mandelmjöl, kokosmjöl eller glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör, grädde och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut grädde mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt. Byt ut creme fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

60

Kommentarer

Lovisa

2021-09-24

Ah herregud....🤤🤤🤤 Jag nästan svimmade när jag smakade på den färdiga kolasmeten....😍 Så lättlagat recept oxå!😀 TACK!!!

Stefan

2021-08-05

Hej! Varför kan ni inte skriva in till vilken temperatur kolan ska kokas? Undrar Stefan

Redaktionen ICAse

2021-08-06

Hej Stefan! Tack för din fråga! Kolafyllningen ska hålla en temperatur på mellan ca 116-122°C beroende på hur fast du vill ha fyllningen, ju högre temperatur desto fastare konsistens. Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Evelina

2021-08-02

Underbar!!

Testa liknande recept