Kolapaj med röda vinbär och flingsalt
Flingsalt överraskar i denna gudomliga kolapaj med kanel. Säsongens röda vinbär och vispad crème fraiche gör det till en riktig drömdessert!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012
Ingredienser
8 portioner
Pajdeg
125 g smör
1 dl socker
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 tsk kanel
Kolafyllning
3 dl vispgrädde
1 1/2 dl ljus sirap
1 1/2 dl ljust muscovadosocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
75 g smör
1/2 tsk flingsalt
Till servering
2 dl crème fraiche (34 %)
3 dl repade röda vinbär eller lingon
kanel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Går det att göra kolasåsen i förväg och sedan tina upp när det är dags att göra pajen?
Julia anna
2024-09-26Hejsan! Jag skulle gissa att det är bättre att göra hela pajen i förväg då. Annars kan det vara svårt att få ut kolasåsen snyggt i pajskalet. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-09-30En god kolapaj. Det tog dock drygt en timme att koka kolasås (till 122 grader). Gjorde pajen glutenfri och det krävdes ett par matsked vatten och en äggula för att få ihop pajdegen. Nästa gång kommer jag att koka mer kolasås, det var inte tillräckligt med 3 dl vispgrädde.
Tanja
2024-03-09200 grader varmluft eller vanlig ugn?
Ninnie
2023-08-17Tack för din fråga Ninnie! Alla våra recept är lagade med "vanlig" över- och undervärme om inget annat anges. Lycka till och hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-08-18