Arancini – risottobollar

Arancini är ljuvliga gyllenbruna och frasiga friterade bollar gjorda på risotto! Passar utmärkt som tillbehör, förrätt eller snack. Perfekt att laga om du har risottorester, bara att panera och fritera.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018

Ingredienser
20 st
Risotto
7 - 8 dl vatten
2 grönsak- eller kycklingbuljongtärningar
1 riven vitlöksklyfta
2 dl arborioris
2 msk smör
2 msk olivolja
1 dl vin (gärna vitt)
1 1/2 dl riven parmesan
salt
peppar
Panering
1 1/2 dl vetemjöl
2 uppvispade ägg
3 dl panko
neutral olja till fritering
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat per st.
Energi627 KJ / 150 kCal
Fett7 g
Salt1 g
Kolhydrater16 g
Protein4 g
Kommentarer
14 stPerfekt
Maud yvonne
Ni har glömt att skriva att man ska hälla i riset.
Kajsa
Går det förbereda tidigare på dagen för att värma upp?
Camilla
Hej Camilla! Det går bra att förbereda dem innan. Bästa är att förbereda till och med paneringen men att fritera när de ska ätas. Hälsningar Niclas
ICA-köket