Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Äpple- och persiljerotspytt

Ett smakrikt, vegetariskt recept på pytt i panna. Du gör det av bland annat äpple, persiljerot, purjolök och persilja. Äpple- och persiljerotspytten är mättande och kan serveras både till vardag och fest.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär rotfrukterna i 2 cm stora tärningar. Råstek dem i hälften av matfettet i en stekpanna. Smaksätt med salt, peppar och socker.
  2. Skölj och ansa purjolöken och skär den i cm-tjocka skivor. Fräs skivorna i resten av matfettet och vatten i en kastrull. Tillsätt salt och peppar.
  3. Skölj äpplena och skär dem i lika stora bitar som rotfrukterna. Hetta upp en stekpanna och stek äppeltärningarna hastigt i olja eller matfett. Smaksätt med salt och peppar. Droppa över några droppar worchestersås.
  4. Lägg pytten på tallrikar och strö hackad persilja över.

För alla

Läs noga ingredienserna på worchestersåsen.
I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 persiljerot eller palsternacka
  • 1 morot
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 1 krm socker
  • 1 purjolök
  • 2 msk vatten
  • 2 stora äpplen
  • 1 msk olja , smör eller margarin
  • worchestersås
  • 1 msk hackad persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?