Äppelsaft

Gör en egen härlig saft av äpplen! För detta recept på äppelsaft behöver du bland annat äpple, citronsyra och socker. Perfekt att svalka sig med varma sommardagar.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2021

Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
19 stKan man inte koka upp saften när den silats klar? Och ha i sockret sedan. Skulle den hålla längre då? Bettan
Lisbeth
Varför kokar man inte?
Anne-li
Hur lång hållbarhet har den om den förvaras mörkt å svalt?
Benedikte
Hej Benedikte! Tyvärr är det inte så lång hållbarhet på saften eftersom den inte är kokad. Så jag skulle säga max två veckor. Så om man vill göra mycket så är det bättre att frysa den. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Enkelt och gott
Josefine
Hur skummar man?
Carita
Hej Carita och Bengt! Precis som Bengt är inne på så behöver inte den här saften skummas som man gör med en kokt saft. Receptet är nu ändrat. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Hur skummar man en dryck som inte kokas?
Bengt
Kan man använda koncentrerad citron i stället för citronsyra
Ann-marie
Hej! Ja ,det går säkert bra. Citronsyran är med för att saften inte ska bli så brun. Men du kanske måste ta lite mer än 1 tsk då. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Mycket god, späder 50-50 och tog drygt 3 dl socker i stället för 4 dl. Tog i 1 tsk Atamon med, så den håller lite längre.
Yvonne
Ska man koka saften efter 2dygn? Eller rör man i sockret kallt?
Sophie
Hej Sophie! I detta recept man rör i sockret i den kalla vätskan och tappar upp saften i rena kalla flaskor. Hoppas det ska smaka. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
God
Ingelie