Äppelpaj-semifreddo

Betyg 3.8 av 5.30 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Äppelpaj-semifreddo

Äppelpajs-semifreddo är en ljuvlig italiensk glassvariant med äpple, kardemumma och vanilj. Semifreddo betyder halvfryst på italienska - och det är precis vad den här smaskigt svårslagna äppeldesserten ska vara vid servering.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2012

Äppelpaj-semifreddo

Ingredienser

6 portioner

Äppelkompott

3 syrliga äpplen (t ex Aroma. 3 äpplen motsvarar ca 300 g)
1/2 vaniljstång
1 kanelstång
2 dl vatten
1 dl socker

Semifreddo

2 ägg
1 dl socker
2 1/2 dl vispgrädde
1 - 2 tsk stött kardemumma
6 digestivekex

Gör så här

Så här gör du- texten är avsedd för 6 portioner.
00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Mycket gott! Jag frös in semifreddon i portionsformar, blev 7 portionsformar. Var sparsam med kardemumman - smaken slår lätt igenom och tar över. Jag tog lite mindre än en tsk.

    Linda

Testa liknande recept

  • Yoghurtsemifreddo med citrussallad
    Betyg 3 av 5.77 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Philadelphiaglass
    Betyg 3.4 av 5.172 personer har röstat
    Receptet har 26 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad