Äppelpaj från Cullohill

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Äppelpaj från Cullohill

Ett ljuvligt recept på äppelpaj från Cullohill. Du gör den söta efterrätten av bland annat smör, ägg, äpple och socker samt serverar med vispad grädde. Passar bra att servera sommar som vinter.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 1999

Äppelpaj från Cullohill

Ingredienser

10 portioner

Deg

225 g smör
55 g strösocker (55 g motsvarar drygt 4 msk)
2 ägg
340 g vetemjöl (340 g motsvarar drygt 5½ dl)

Fyllning

675 g äpplen som lätt mosar sig
140 g socker (140 g motsvarar knappt 1 3/4 dl)
2 - 3 kryddnejlikor
ägg till pensling

Till servering

grädde
råsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Knäckig äppelpaj
Betyg 4.4 av 5.
872 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppelpaj med pecannötter och kolasås
Betyg 4.3 av 5.
29 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppelfläsk
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Citrontarte
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Tarte tatin
Betyg 4 av 5.
32 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mammas rabarberpaj
Betyg 3.3 av 5.
63 personer har röstat
Över 60 min att tillaga