Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Äppelnyponsoppa

Denna klassiska nyponsoppa med kokta äpplen blir en bra efterrätt när du har ont om tid! Servera äppelnyponsoppan med en klick vispad grädde och skorpor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala äpplena, kärna ur och skär dem i mindre bitar. Koka dem med vattnet i en kastrull tills de är mjuka, ca 10 minuter.
  2. Tillsätt nyponsoppspulver efter anvisning på paketet. Låt koka upp. Smaka ev av med lite socker.
  3. Servera med en klick vispad grädde och skorpor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på skorporna.
Gör glutenfri: servera med glutenfria skorpor.
Gör laktosfri: servera med laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: servera med en klick havre- eller sojaglass i stället för grädde.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 äpplen
  • ca 11 dl vatten
  • nyponsoppa av pulver (mängd enligt anvisning på paketet)
  • ev 1 msk socker
Till servering
  • vispad grädde
  • skorpor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?