Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Äppelmos

Ett enkelt, krämigt och gott äppelmos gjort av äpplen, socker och vatten. Avnjut moset tillsammans med pannkaka, gröt eller varför inte bara som det är!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj äpplena och dela dem först i klyftor och sedan i bitar.
  2. Sjud dem i kastrull under lock så de blir mjuka och mosiga, ca 30 minuter, tillsätt ev 1-2 dl vatten om äpplena inte vätskar sig tillräckligt. Pressa/passera genom en finmaskig sil.
  3. Lägg tillbaka moset i kastrullen och tillsätt socker lite i taget. Smaka av och tillsätt socker efter smak. Det kanske behövs mer socker om äpplena är syrliga.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 12 dl
  • 2 kg äpplen
  • 2 dl socker
  • ev 1 1/2 dl vatten
Lägg till i inköpslistan