Äppelkompott med mandelbiskvier och gräddmjölk

3
0
Äppelkompott med mandelbiskvier och gräddmjölk

Äppelkompott med mandelbiskvier och gräddmjölk är en klassisk efterrätt! I detta recept använder vi äppelsorten Ingrid Marie och vaniljstång, men om du har en annan sort hemma och kanske gillar kanelstång bättre så går det bra att byta!

Skriv ut
Äppelkompott med mandelbiskvier och gräddmjölk

Ingredienser

4 portioner
6
äpplen (gärna ingrid marie)
1
vaniljstång
1/2 dl
vatten
1/2 dl
strösocker
2 dl
mjölk (3%)
2 dl
vispgrädde
2 dl
mandelbiskvier

För alla

Kontrollera noga innehållet i biskvierna.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Kompotten passar även utmärkt som lyxigt mellanmål eller varför inte på frukostgröten!

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1921 KJ / 459 kCal
Fett 27 g
Salt 0.11 g
Kolhydrater 48 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept