Äppelkompott med mandelbiskvier och gräddmjölk
Äppelkompott med mandelbiskvier och gräddmjölk är en klassisk efterrätt! I detta recept använder vi äppelsorten Ingrid Marie och vaniljstång, men om du har en annan sort hemma och kanske gillar kanelstång bättre så går det bra att byta!
Ingredienser
4 portioner
6 äpplen (gärna ingrid marie)
1 vaniljstång
1/2 dl vatten
1/2 dl strösocker
2 dl mjölk (3%)
2 dl vispgrädde
2 dl mandelbiskvier
För alla
Kontrollera noga innehållet i biskvierna.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör så här
Tips
Kompotten passar även utmärkt som lyxigt mellanmål eller varför inte på frukostgröten!
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1921 KJ / 459 kCal
Fett27 g
Salt0.11 g
Kolhydrater48 g
Protein5 g
Kommentarer