UNDER 30 MIN | Medel

Äppelkompott med mandelbiskvier och gräddmjölk

Äppelkompott med mandelbiskvier och gräddmjölk är en klassisk efterrätt! I detta recept använder vi äppelsorten Ingrid Marie och vaniljstång, men om du har en annan sort hemma och kanske gillar kanelstång bättre så går det bra att byta!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i mindre bitar. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
  2. Koka äpplena med vattnet, sockret och vaniljfröna samt vaniljstången under lock ca 10 minuter. Mosa äpplena grovt.
  3. Blanda mjölken och vispgrädden (ovispad).
  4. Servera äppelkompotten med gräddmjölk och mandelbiskvier.

För alla

Kontrollera noga innehållet i biskvierna.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Tips

Kompotten passar även utmärkt som lyxigt mellanmål eller varför inte på frukostgröten!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 äpplen (gärna ingrid marie)
  • 1 vaniljstång
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl strösocker
  • 2 dl mjölk (3%)
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl mandelbiskvier

Näringsvärde
Per portion

Energi 1921 kJ / 459 kCal