Äppelkompott med mandelbiskvier och gräddmjölk

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat
0
Äppelkompott med mandelbiskvier och gräddmjölk

Äppelkompott med mandelbiskvier och gräddmjölk är en klassisk efterrätt! I detta recept använder vi äppelsorten Ingrid Marie och vaniljstång, men om du har en annan sort hemma och kanske gillar kanelstång bättre så går det bra att byta!

Äppelkompott med mandelbiskvier och gräddmjölk

Ingredienser

4 portioner
6   äpplen (gärna ingrid marie)
1   vaniljstång
1/2 dl  vatten
1/2 dl  strösocker
2 dl  mjölk (3%)
2 dl  vispgrädde
2 dl  mandelbiskvier

För alla

Kontrollera noga innehållet i biskvierna.
Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Tips

Kompotten passar även utmärkt som lyxigt mellanmål eller varför inte på frukostgröten!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1921 KJ / 459 kCal
Fett27 g
Salt0.11 g
Kolhydrater48 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Körsbärsoppa (Spottsoppa)
Betyg 4.9 av 5.
19 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppelkompott med citron och kardemumma
Betyg 4.8 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äppelsoppa med mandelbiskvier
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ris à la malta med mazariner och hjortron
Betyg 4.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Äppelgranité
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Smaksatt äppelgelé
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga