Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Fruktsoppa med vispad grädde och mandelbiskvier

Fruktig soppa med banan, hallon, apelsinjuice, färsk ingefära och honung. Du kan spetsa soppan en aning med lite rom om du känner för det. Fruktsoppa är en pigg liten efterrätt som du serverar med en klick vispad grädde och mandelbiskvier.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär moroten i tunna skivor och bananen i mindre bitar.
  2. Mixa hallonen med hälften av apelsinjuicen med stavmixer eller matberedare. Sila bort kärnorna.
  3. Mixa hallonpurén med morot, banan och resten av juicen till en slät soppa. Blanda ner ingefära, honung och rom.
  4. Till servering: Servera soppan kall med en klick vispad grädde och mandelbiskvier.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: bjud med laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.
Gör äggfri: ersätt mandelbiskverna med grovriven rostad mandelmassa.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 1 liten morot
  • 1 banan
  • 2 dl frysta, tinade hallon
  • 1 1/2 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1 tsk finriven färsk ingefära
  • 2 tsk flytande honung
  • 1 msk rom (kan uteslutas)
Till servering
  • vispad grädde
  • 2 msk mandelbiskvier
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?