Fruktsoppa med vispad grädde och mandelbiskvier

6
0
Fruktsoppa med vispad grädde och mandelbiskvier

Fruktig soppa med banan, hallon, apelsinjuice, färsk ingefära och honung. Du kan spetsa soppan en aning med lite rom om du känner för det. Fruktsoppa är en pigg liten efterrätt som du serverar med en klick vispad grädde och mandelbiskvier.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010

Fruktsoppa med vispad grädde och mandelbiskvier

Ingredienser

1 portioner
1 liten morot
1 banan
2 dl frysta, tinade hallon
1 1/2 dl färskpressad apelsinjuice
1 tsk finriven färsk ingefära
2 tsk flytande honung
1 msk rom (kan uteslutas)

Till servering

vispad grädde
2 msk mandelbiskvier

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: bjud med laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning.
Gör äggfri: ersätt mandelbiskverna med grovriven rostad mandelmassa.

OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer