Äppelkompott med citron och kardemumma

Gammeldags kompott är ett utmärkt sätt att ta tillvara på äpplen vare sig det är egen skörd eller andras. Äppelkompotten håller ca två veckor i kyl men går fint att frysa in och njuta av senare. Supergott till frukost till gröt eller yoghurt eller som dessert med en klick vaniljglass och lite smulade kakor över.

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per liter
Energi382 KJ / 91 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater21 g
Protein0 g
Kommentarer
13 stJag kan ju inte skriva ut det
Leif
Hej Leif! Om du klicka på de 3 prickarna bredvid sparaknappen så kommer skriv ut som förslag. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Otroligt gott till gröt, yoghurt, keso eller som efterrätt. Friskt med citronen som bryter av det söta från äpplena. Har också skippat vaniljstången. Är uppskattat av hela familjen.
Åsa
Otroligt gott!!
Susanna
Blir perfekt varje gång! Förgyller gröten på morgonen och ljummen på vaniljglass är också en favorit!
Caroline
Jag tog honung istället för socker minskar dock mängden då honung är så gott o sött
Anita
Gammal god klassiker
Anita
Kan man servera den varm?
Maria
Hej Maria! Det går jättebra att servera denna kompott varm. Hälsningar Lisa
ICA-köket
Perfekt smak lite syra från citronen vilket gör att den inte är så söt.
Bibbi
När ska man ha i citronjuicen?
Annika
Hej Annika! Citronjuicen ska i tillsammans allt annat. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket
Jättegott!
Petra