Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Körsbärscheesecake

(75)
1-4 TIM | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Tänk dig en cheesecake med krispig botten av smulade digestivekex, en krämig smet av färskost och grädde och ett sött lager av körsbärsmarmelad. Allt det goda finner du i den här körsbärscheesecaken. Testa, du kommer inte att bli besviken!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2008
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 6
  • 175 g digestivekex (ca 12 stycken)
  • 100 g mjukt smör
  • 400 g färskost
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 1/2 burkar körsbärsmarmelad (à 284 g)
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kör kexen i matberedare tills de är smuliga. Lägg i smöret och kör tills det blandats.
  2. Pressa ut blandningen i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter (för 6 port), pressa upp lite på sidorna så att det blir en kant.
  3. Vispa färskost, florsocker, vaniljsocker och citronjuice slätt. Vispa grädden fast och vänd ner den i ostsmeten.
  4. Häll upp smeten i formen och släta ut den med en gummiskrapa.
  5. Ställ kakan i kylskåpet i 3 timmar eller över natten.
  6. Ta ut kakan ur formen och bre på körsbärsmarmelad.

För alla

Fri från ägg, men kontrollera kexen. Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfria digestivekex