Äppelkaka med kanel och lingon

Betyg 4.1 av 5.50 personer har röstat
Receptet har 10 kommentarer
Äppelkaka med kanel och lingon

Saftig äppelkaka med kanel och lingon är en härlig och rejäl kaka som gärna bakas dagen före den ska avnjutas. Servera gärna med lite grädde eller bara en god kopp kaffe.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2003

Äppelkaka med kanel och lingon

Ingredienser

10 bitar
150 g rumsvarmt smör
2 dl råsocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk kanel
1 tsk bakpulver
2 stora äpplen (à ca 150 g)
1 1/2 dl lingon (färska eller frysta)

Gör så här

00:45:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

10 st
  • Läste tidigare recensioner eftersom jag misstänkte att kakan behövde mer ”jäsmedel” och längre tid i ugnen än vad som är angivet. Tog förutom 1 tsk bakpulver 1 tsk bikarbonat och gräddade kakan i ugnen i 60 min. Den blev perfekt saftig!

    Sylwia

  • Mycket saftig kaka tack vare det rivna äpplet. Jag hade i frusna bär...hallon och blåbär...för hade inga lingon hemma. Blev gott!

    Maj

  • Mycket god och enkel kaka. Gillade smakkombinationen med rivna äpplen och lingon. Saftig och frisk, inte för söt.

    Katrina

  • Den blir så saftig och god, smörjde också med smör och kokos.👍😊

    Annelie

  • Glömde säga att jag smörjde formen med smör och riven kokos. Fantastisk god och saftig kaka!

    Minerva

  • Jag använde farinsocker istället, riven citron skal, lingonsylt och bikarbonat (även bakpulver). Jag dubblade alla ingredienser men ökade äpple mängden till 700 gram tärnade. Sparade 8 st äppel ringar att dekorera kakan med (jag tryckte de lätt i smeten). Kakan är godaste när den vilat i kylskåpet minst en dag. Mkt vanilj sås till!!!! En timme tog den att gräddas.

    Minerva

  • Jag gillar äpplebitar i kaka så jag tärnade ca ett halvt äpple och rev resten. Kan ändå hålla med tidigare recensenter om att det inte 'händer' så mycket i kakan, och då hade jag i extra kanel. Den är inte jättesöt vilket jag visserligen uppskattade men jag tror den behöver kryddas upp lite mer. Kan tänka mig att muscavado är bra ersättare till råsockret. Slutligen tyckte jag den var smörig i överkant. Jag tror man kan dra ner på mängden utan att förlora vare sig i saftighet eller smak.

    Emelie

  • Jag håller med om att den skall bakas en dag före avnjutnuning.Kakan är en super god avslutning på en middag med vilt.

    Barbro

  • Jag är lite besviken faktiskt. Gjorde som Åsa nedan och använde lingonsylt istället för lingon. Men kakan blev ganska tråkig. Blev väldigt kladdig även om jag lät kakan stå en stund längre i ugnen. Tyckte att man kände mjölsmaken väldigt tydligt. Glömde bort en bit av kakan i kylskåpet i 1,5 vecka och då smakade den rätt OK... fast mest kanel.

    Kristina

  • Väldigt god kaka!! Jag använde en dl lingonsylt istället för färska och det blev jätte saftigt och gott. Serverade sedan kakan med grädde smaksatt med kanel och vaniljsocker... mums...

    Åsa

Testa liknande recept

  • Skånsk äppelkaka
    Betyg 3.3 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Morotskaka med banan
    Betyg 3.7 av 5.64 personer har röstat
    Receptet har 10 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Knäckig äppelpaj
    Betyg 4.4 av 5.930 personer har röstat
    Receptet har 143 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lingondrink med päron och ingefära
    Betyg 2.9 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Svartsoppa med krås
    Betyg 3.9 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Rönnbärsgelé
    Betyg 4.3 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 13 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad