Äppelgelé med citronmeliss

0 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Äppelgelé med citronmeliss

Ett smarrigt recept på en fräsch gelé med smak av äpple och citronmeliss. Servera den härliga äppelgelén som tillbehör till kött eller tillsammans med kex eller annat tilltugg.

Äppelgelé med citronmeliss

Ingredienser

1 liter
1 kg syrliga, knappt mogna äpplen
5 dl vatten
9 dl socker /liter avrunnen saft
1 dl citronmelissblad

Gör så här

Bra att veta om att koka gelé.
00:00:00
00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • OCH...om äpplena är för mogna så kommer inte receptet att gela sig. Vilket du inte märker förrän du har låtit burkarna svalna av. Ta då och kok om din gelé och tillsätt pektin som du köper i affär, gelatin funkar också.

    Magnus

  • Om man inte vill slösa fruktkött (pektinet sitter mestadels i skalen på äpplena) så kan du koka skrutt och äppelskal. Så drar du nytta av resterna när du exempelvis gjort en äppelkaka.

    Magnus

Testa liknande recept

  • Äppelmarmelad på vanligt sätt
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mummamarmelad
    Betyg 4 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rökt salt sill med punschgelé
    Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äppelcurd
    Betyg 3.2 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Chiligelé
    Betyg 3.7 av 5.12 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad