Äppelcurd

Syrliga äpplen kokas tillsammans med citron till ett härligt mos. Det silade moset blandas med smör och ägg till en fyllig curd. Bred curden på nybakta scones eller använd som fyllning i en tårta. Mums!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2013

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1635 KJ / 391 kCal
Fett16 g
Salt0.27 g
Kolhydrater59 g
Protein3 g
Kommentarer
3 stGissar att man ska skala och kärna ur äpplena först, eller?
Viveca
Hej Viveca! Det stämmer, äpplena ska skalas och kärnas ur först. Tack för att du uppmärksammade det för oss. Vi har nu lagt till det i receptet. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket
Ska det silas 2 gånger!! Varför det? Hur länge ska det röras o sjuda på spisen, för mig tjocknade det långsamt o inte så direkt som jag är van vid. Men gott blir det!
Annelee
Hej Annelee! Ja, det ska silas 2 gånger. Första gången silar man för att få bort eventuella rester från skal och kärnhuset och andra gången silar man för att få bort eventuella rester av ägg. Äggvitan kan ibland lämna "stringor" i curden. Man måste inte sila två gånger men för att få en så slät curd som möjligt så rekommenderar vi att sila två gånger. Den ska röras och sjudas tills curden är bra i konsistensen. Kul att du gillade den! Hälsningar Elina
ICA-köket
Jag tycker ni ska stava rätt. Det heter sjuda inte skjuda.
Rosa
Hej Rosa! Tack för hjälpen! Hälsningar Michelle
ICA-köket