Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Äppelchutney till blodpudding

Vill du hetta upp din blodpudding lite? Testa det här receptet på smarrig äppelchutney. Du gör chutneyn på äpplen, russin, farinsocker, lök, vinäger, ingefära och kanel. Servera ljummen tillsammans med blodpuddingen!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i en gryta. Lägg i alla övriga ingredienser. Koka på svag värme tills äpplena är mjuka, ca 10 minuter.
  2. Servera chutneyn lite ljummen till blodpuddingen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 äpplen
  • 1 gul lök
  • 1/2 dl farinsocker
  • 2 msk vinäger
  • 2 msk russin
  • 1/2 tsk ingefära
  • 1 tsk kanel
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?