Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Äppelchutney med mandel

Gör en krämig och helt fantastisk chutney att ha till bland annat indisk mat eller till ostbrickan! Du gör röran av bland annat äpple, aprikos, ingefära, curry och mandel. Servera direkt eller spar i burkar till senare!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, kärna ur och skär äpplen i 2 cm stora bitar. Skala och hacka gul lök och strimla torkade aprikoser.
  2. Lägg frukt och lök i en kastrull tillsammans med färsk riven ingefära, curry, socker, äppelcidervinäger och salt. Låt koka upp under omrörning. Sjud ca 30 minuter. Blanda ner mandelsplitter.
  3. Häll chutneyn i burkar.

Tips

Gott till indiska grytor och till en bit ost.

Ingredienser

  • 500 g äpplen
  • 1/2 gul lök
  • 1 dl torkade aprikoser
  • 1/2 msk färsk riven ingefära
  • 1/2 tsk curry
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 2 krm salt
  • 50 g mandelsplitter
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer