Äppelchutney med mandel

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
1
Äppelchutney med mandel

Gör en krämig och helt fantastisk chutney att ha till bland annat indisk mat eller till ostbrickan! Du gör röran av bland annat äpple, aprikos, ingefära, curry och mandel. Servera direkt eller spar i burkar till senare!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2011

Äppelchutney med mandel

Ingredienser

undefined
500 g äpplen
1/2 gul lök
1 dl torkade aprikoser
1/2 msk färsk riven ingefära
1/2 tsk curry
2 1/2 dl socker
1 dl äppelcidervinäger
2 krm salt
50 g mandelsplitter

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Vad innebär mandelsplitter? Flagad mandel? Hackad?

Liselott

2024-10-26

Hej Liselott! Mandelsplitter är som tunna stavar av mandel. Men du kan nog lika gärna ta hackad. Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-10-28

Testa liknande recept

Chutney
Betyg 4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kanelknäcke med cheddar och russin- & mandelchutney
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kladdkaka med chutney på torkade frukter
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fisktagine med curry och paprika
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fikonchutney med stjärnanis
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Äppel- och saffranschutney
Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga