Äppelchutney

Betyg 4.6 av 5.105 personer har röstat
Receptet har 56 kommentarer
Äppelchutney

Äppelchutney med chili, kanel och ingefära är ett enkelt och gott tillbehör. Chutneyn passar bra till exempelvis grillat, söndagssteken, lammgrytan eller varför inte till en bit vällagrad ost.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014

Äppelchutney

Ingredienser

ca 5 dl
1 kg syrliga äpplen
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 röda chilifrukter (t ex spansk peppar)
2 kanelstänger
1 tsk riven färsk ingefära
4 dl äppelcidervinäger
5 dl rårörsocker

Gör så här

00:10:00
00:40:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

56 st
  • Karin Kokade i en vid kastrull ,kokade schutneyn i 25 minuter Tog 3dl socker. Hållbarheten håller i kylskåpet

    Karin

  • Jättegott! Smakade precis på min egna, passade jättebra på frukostmackan 👍 Jag modifierade lite utifrån kommentarerna (samt ett annat recept): jag tog bara 3 dl äppelcidervinäger, 4 dl socker samt adderade ca 1 tsk salt. Använde dessutom bara en kanelstång.

    Kristin

  • Kryddigt "äppelmos", känns inte som chutney.

    Gabriella

  • 4dl äppelcidervinäger ??

    Mari

    Hej Mari! Ja, precis, det behövs mycket syra och socker för att chutneyn ska så den rätta sötsyrligheten! Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Världens godaste chutney, denna har vi gjort i ca 10 år, favorit till allt, ost, kött osv.

    Lena

  • Mycket god chutney. Vi har haft den till indisk mat och till ost. En stor succé!

    Berit

  • Det står förvaras i kylskåp. Betyder det att chutneyn inte blir skafferis-hållbar som en sylt? Ändå har man kokat upp ingredienserna och haft ganska mycket socker, och då i steriliserade burkar borde det står sig oöppnad utanför kylskåp?

    Isabel

    Hej Isabel! Jo, visst är det så. Om man har steriliserade burkar så borde det absolut gå att förvara den i skafferi. Vänliga hälsningar Tove.

    ICA-köket

  • Blev jättegod jade även några cm hackad ingefära pch en näve russin med

    Stefan

  • Blev jättegod hade även i 3cm färsk hackad ingefära och russin

    Stefan

  • Ser väldigt god ut! Dum fråga kanske, men är det 1 kg skalade och urkärnade äpplen eller hela?

    Maria

    Hej Maria! 1 kg hela äpplen som sedan skalas och kärnas ur. Hälsningar Niclas

    ICA-köket

Näringsvärde per dl

Näringsvärdet är beräknat på 1 sats.
Energi10576 KJ / 2530 kCal
Fett1 g
Salt0.1 g
Kolhydrater602 g
Protein6 g

Testa liknande recept

  • Plommonsylt med kanel
    Betyg 4.1 av 5.114 personer har röstat
    Receptet har 27 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Äppel- och fikonchutney
    Betyg 1 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Citron och vallmokakor
    Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rykande kryddte
    Betyg 3 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Inkokta äpplen i must
    Betyg 3.1 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kanelbiskvier
    Betyg 3.3 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad