Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Äppelbräserade rullader på gårdsgris fyllda med äpple och mesost serverat med persiljekokt potatis

Ett härligt recept att prova när du väntar gäster! Ljuvliga rullader av schnitzel som fylls med mesost och bräserade äpplen samt serveras med smörstekt potatis. Tips: lägg en klick gelé på tallriken tillsammans med rulladerna!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Skär äpplena i små bitar. Skala och hacka löken.
  3. Fräs 2/3 av äpplena och hälften av löken i 1 tsk smör (för 4 port) tills de blir mjuka. Rör ner pepparroten och låt svalna.
  4. Lägg ut schnitzlarna. Krydda med salt och peppar. Fördela äppelfräset över köttet, smula över mesosten. Rulla ihop och fäst med tandpetare.
  5. Stek rulladerna i smör på alla sidor runt om i 2-3 minuter. Fräs resten av äppeltärningarna och löken med rulladerna i 1-2 minuter, häll över musten. Låt puttra i ca 5 minuter.
  6. Tag upp rulladerna och höj värmen. Låt koka ihop till hälften. Tillsätt crème fraiche och kalvfond, låt puttra i 2-3 minuter. Krydda ev. med salt och peppar. Ta bort tandpetaren från rulladerna och lägg i dem i såsen.
  7. Smält smöret tills det få en nötig doft, tillsätt den kokta potatisen, salt och hackad persilja. Vänd runt.
  8. Lägg upp potatisen på tallriken, sen köttet och häll såsen över. Servera gärna med gelé.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 skinkschnitzel
  • salt och peppar
  • 1 msk smör till stekning
  • 3 röda äpplen
  • 1 gul lök
  • 2 msk pepparrotsvisp
  • 75 g mesost
  • 75 cl osötad äppelmust (pressade äpplen)
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk flytande kalvfond
  • salt
  • svartpeppar
  • 600 g potatis (bintje)
  • 1 msk smör
  • salt
  • 1 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?