Äppel och timjanbröd
Ett fantastiskt recept på ett smakrikt bröd att servera till jul, påsk, midsommar eller någon annan festmiddag. Äppel och timjanbröd gör du av bland annat honung, äpple, timjan och havssalt. Tjusigt och gott!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2001
Ingredienser
20 bitar
1/2 förp färsk jäst (à 50 g)
5 dl ljummet vatten
1 msk salt
1/2 dl olivolja
2 msk flytande honung
5 1/2 dl mannagryn
8 dl vetemjöl
2 äpplen (2 st motsvarar ca 250 g)
6 timjankvistar
1/2 dl olivolja
havssalt (eller gourmetsalt)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Om man inte vill ha i mannagryn, kan man utesluta eller ersätta med något annat?
Jessica
2022-10-26Ska man tolka 1/2pkt jäst a 50 g som 25 g jäst
Klara
2019-11-16Hej Klara! Helt rätt, det ska vara 25 g färsk jäst. Hälsningar Elina
Redaktionen
2019-11-18Kanongott bröd, funkar alltid!
Anna
2004-08-15