Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Äppel och timjanbröd

Ett fantastiskt recept på ett smakrikt bröd att servera till jul, påsk, midsommar eller någon annan festmiddag. Äppel och timjanbröd gör du av bland annat honung, äpple, timjan och havssalt. Tjusigt och gott!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 20 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i en bunke. Häll på lite av vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av vattnet, salt, olja och honung.
  2. Arbeta in mannagryn och nästan allt mjöl till en smidig deg. Låt jäsa under handduk till dubbel storlek, ca 40 minuter.
  3. Skölj, kärna ur äpplena och skiva dem. Finhacka timjan. Knåda in äpplen och timjan i degen.
  4. Arbeta ihop degen med resterande mjöl och kavla ut den. Lägg den i en smord långpanna, ca 30 x 40 cm. Häll över oljan och arbeta ner den med fingrarna över hela degen. Strö ev över salt. Låt den jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.
  5. Sätt ugnen på 200°C.
  6. Grädda brödet i ca 25 minuter. Låt det svalna på ett galler.

Ingredienser

Portioner: 20 bitar
  • 1/2 pkt jäst (à 50 g)
  • 5 dl ljummet vatten
  • 1 msk salt
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 msk flytande honung
  • 5 1/2 dl mannagryn
  • 8 dl vetemjöl
  • 2 äpplen (2 st motsvarar ca 250 g)
  • 6 timjankvistar
  • 1/2 dl olivolja
  • havssalt (eller gourmetsalt)
Lägg till i inköpslistan