Äppel- och fänkålssallad med rostad mandel

Betyg 4.7 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Äppel- och fänkålssallad med rostad mandel

Krispig äpple- och fänkålssallad med parmesan och rostad mandel är ett gott tillbehör, där sting av dijon och sötma från honung binder ihop rätten.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2025

Ett ovalt fat med runda skivor äpple och strimlad fänkål toppad med hackad mandel, rosépeppar och parmesan.

Ingredienser

4 portioner

Dressing

1 citron (2 msk juice, för 4 port)
1 msk flytande honung
2 msk olivolja
1 tsk dijonsenap
1/2 dl turkisk yoghurt (10%)
salt
svartpeppar
1/2 dl rostad mandel (gärna marcona-mandlar)
1/2 tsk rosépeppar
50 g finriven parmesan (ca 1 1/2 dl, för 4 port)
1 fänkål
3 äpplen (gärna Gravenstein)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Mycket delikat sallad

    Jessica

Näringsvärde per portion

Energi1047 KJ / 250 kCal
Fett16 g
Salt0.9 g
Kolhydrater16 g
Protein8 g

Testa liknande recept

  • Pernodfisk på fänkålsbädd
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Krispiga kycklingchips
    Betyg 3.2 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Griljering
    Betyg 2.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad