Äppel- och fänkålssallad med rostad mandel

Krispig äpple- och fänkålssallad med parmesan och rostad mandel är ett gott tillbehör, där sting av dijon och sötma från honung binder ihop rätten.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2025

Ingredienser
4 portioner
Dressing
1 citron (2 msk juice, för 4 port)
1 msk flytande honung
2 msk olivolja
1 tsk dijonsenap
1/2 dl turkisk yoghurt (10%)
salt
svartpeppar
1/2 dl rostad mandel (gärna marcona-mandlar)
1/2 tsk rosépeppar
50 g finriven parmesan (ca 1 1/2 dl, för 4 port)
1 fänkål
3 äpplen (gärna Gravenstein)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1047 KJ / 250 kCal
Fett16 g
Salt0.9 g
Kolhydrater16 g
Protein8 g
Kommentarer