UNDER 15 MIN | Enkel

Hanky Panky

Denna kryddiga gindrink från 1903 får sin karaktäristiska bitterhet av örtlikören Fernet Branca. Hanky Pankyns djupa färg och smak kommer från gin och söt vermouth som snabbt rörs ihop med is och silas ner i snygga cocktailglas. Så – nu kan festen börja!

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda gin, vermouth, Fernet Branca och isbitar i en stor kanna. Rör snabbt om med sked så allt blandas.
  2. Sila genast ner i cocktailglas med sil så ingen is hamnar i glaset.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 1/2 dl gin
  • 2 1/2 dl söt vermouth (t ex Martini Rosso)
  • 1 tsk Fernet Branca
  • 1/2 l isbitar

Näringsvärde
Per portion

Energi 483 kJ / 116 kCal