Apollon – grillad macka med kyckling, sambal och avokado | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Apollon – grillad macka med kyckling, sambal och avokado

Råglevain, sambal oelek-smakande kyckling, mozzarella och avokado – den här grillmackan känns både lyxig och matig. Äts med fördel med kniv och gaffel!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och salta. Tillsätt sambal oelek och olja och blanda väl. Sätt in mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 70°C.
  3. Skala och skiva löken tunt. Ansa salladen och plocka loss bladen. Skiva mozzarellan.  
  4. Dela avokadon och ta ur kärnan. Gröp ur avokadoköttet med en sked och skär det i skivor.
  5. Låt kycklingen svalna något och skär den i skivor.
  6. Fördela hälften av mozzarellan på fyra brödskivor (för 4 port). Lägg därefter på lök, kyckling, avokado, sallad och resten av mozzarellan.  Lägg på det återstående brödet som lock.
  7. Grilla i smörgåsgrill ca 6 minuter.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 400 g kycklinglårfilé
  • salt
  • 1 1/2 msk sambal oelek
  • 1 tsk olja
  • 1/2 rödlök
  • 1 hjärtsallad
  • 2 förp mozzarella (à 125 g)
  • 1 avokado
  • 8 skivor råg levainbröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2017 kJ / 482 kCal