Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kyckling i kokosmjölk med grön melonsallad

Kyckling i kokosmjölk med grön melonsallad är en rätt med massor av härliga ingredienser som citrongräs, ingefära, koriander, lime och melon. Med andra ord en smakbomb med härliga, fräscha och goda smaker! Rätten passar både till vardag och fest.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 37, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryn kycklingfiléerna i matfettet i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg över filéerna i en gryta.
  2. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Banka sönder citrongräsen med knivskaftets ände och skär i mindre bitar. Lägg citrongräs, paprika och ingefära i grytan. Häll på kokosmjölken. Koka upp och låt småkoka ca 20 minuter under lock eller tills kycklingen är klar.
  3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Gör salladen under tiden.
  4. Melonsallad: Plocka isär salladsbladen och skär eller riv dem i mindre bitar. Tärna gurkan och melonen. Lägg sallad, gurka och melon i en skål. Häll på en dressing av limeskal, limejuice, socker, fisksås och olja. Blanda i koriandern strax före servering.
  5. Tillsätt sambal oelek, soja, fi sksås och haricots verts i grytan. Koka ytterligare ca 3 minuter. Ta upp citrongräsen.
  6. Servera kycklinggrytan med melonsallad, ris och limeklyftor.

Tips

Var inte rädd att banka ordentligt på citrongräset, det är då smaken frigörs. Marinera gärna kycklingen i kylskåp över natten. Skär då kycklingfiléerna i bitar. Marinera i ingefära, finhackade citrongräs (först krossade), sambal oelek och soja över natten i kylskåp. Bryn kycklingen. Salta och peppra. Tillsätt paprika, haricots verts och kokosmjölk. Koka klart. Smaka av med fisksås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 röd paprika
  • 2 citrongräs
  • 2 msk finhackad färsk ingefära
  • 400 ml kokosmjölk
  • 4 port ris (gärna basmati)
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk fisksås
  • 250 g haricots verts
  • limeklyftor till servering
  • salt och peppar
Melonsallad
  • 1 hjärtsallad
  • 1/2 gurka
  • 1/2 melon (t ex galia)
  • finrivet skal och juice av 1 lime
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk fisksås
  • 2 msk olja
  • 1 kruka hackad koriander
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?