Kyckling i kokosmjölk med grön melonsallad
Kyckling i kokosmjölk med grön melonsallad är en rätt med massor av härliga ingredienser som citrongräs, ingefära, koriander, lime och melon. Med andra ord en smakbomb med härliga, fräscha och goda smaker! Rätten passar både till vardag och fest.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 37 2011
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer
1 msk smör eller margarin
1 röd paprika
2 citrongräs
2 msk finhackad färsk ingefära
400 ml kokosmjölk
4 port ris (gärna basmati)
1 tsk sambal oelek
1 msk japansk soja
1 msk fisksås
250 g haricots verts (bönor)
limeklyftor till servering
salt och peppar
Melonsallad
1 hjärtsallad
1/2 gurka
1/2 melon (t ex galia)
finrivet skal och juice av 1 lime
1 msk strösocker
1 tsk fisksås
2 msk olja
1 kruka hackad koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
God middag. Tog inte Koriander eftersom jag avskyr det. Blev lite konstigt på slutet vid tillagningen när det stod att man skulle ta upp citrongräset..... Hur skulle det gå till då jag delat den i små bitar som det stod i receptet? Men men det gick ju att äta ändå.
Katrina
2013-08-09Detta var riktigt gott! Passar lika bra att slänga ihop till familjen efter jobbet som att bjuda gäster på en fredagskväll. Smakerna passade verkligen bra ihop.
Johanna
2011-10-02För mycket olika smaker för att jag skulle tycka det smakade bra. Dels koriander, dels kokos, dels lime, dels citronsgräs, dels melon och så kyckling på det! Nja, det gick att äta men kommer förmodligen inte att lagas igen.
Malin
2011-09-16