ÖVER 60 MIN | Enkel

Grape- och ingefärsdrink

Med grapefruktjuice, ingefära och mousserande vin är den här friska och syrliga drinken perfekt att servera innan middagen eller till minglet. Det mousserande vinet kan lika gärna bytas ut mot en alkoholfri variant.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda röd grapefruktjuice med ingefära, citronjuice och honung. Låt gärna stå i kylen över natten.
  2. Sila och fyll i glas. Toppa med mousserade vin.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 dl röd grapefruktjuice
  • 1 1/2 msk finriven ingefära
  • 1 dl färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl flytande honung
  • 6 dl mousserande vin

Näringsvärde
Per portion

Energi 606 kJ / 145 kCal