Apelsinsill

Betyg 2.1 av 5.40 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Apelsinsill

Sill är en svensk klassiker både till påsk, midsommar och jul. Varför inte bjuda på din egen goda apelsinsill nästa gång? Sillfiléer, apelsiner, purjolök och ättika är de främsta ingredienserna i detta prima recept.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 1996

Apelsinsill

Ingredienser

6 portioner
4 urvattnade sillfiléer
1 1/2 dl pressad apelsinsaft
1 1/2 dl socker
1 dl ättiksprit (12%)
1/2 purjolök
1/2 apelsin
10 vitpepparkorn

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Jag skalar apelsinen och använder en hel apelsin för bästa smak. En favorit här hemma.

    Linda

  • Smakar alldeles för lite apelsin, blev mest purjosmak. Inte äckligt, men inte särskillt spännande blev vårt betyg. Jag la i apelsinbitar utan skal. Kanske skulle apelsinkoncentrat varit bra att ha i.

    Johanna

  • en halv apelsin står det men ska den var med eller utan skal när den ska ligga varvat med sillen

    Eva-marie

Testa liknande recept

  • Karins sherrysill
    Betyg 4.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ramslökssill
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Den godaste julsillen
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Tomat- och ingefärssill
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Inlagd örtsill
    Betyg 3.7 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Löksill med dill
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad