Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Apelsinsallad med granatäpple och honungsyoghurt

Sväng ihop en fruktig, syrlig sallad med mild kanelsmak samt en len, söt yoghurt smaksatt med honung på ett kick. Bjud sedan på din fräscha apelsinsallad med granatäpple och honungsyoghurt ihop med knapriga pepparkakor.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala apelsinerna med kniv, se till att det vita också skärs bort. Skär apelsinerna i skivor.
  2. Lägg skivorna lite omlott på ett stort fat.
  3. Knåda granatäpplet mot ett hårt underlag så det »knastrar«. Dela det mitt itu och pilla ut kärnorna med en gaffel.
  4. Blanda kanel och socker. Strö det och granatäppelkärnorna över apelsinerna.
  5. Rör ihop yoghurt och honung. Garnera med lite av yoghurten och servera resten till. Bjud med pepparkakorna.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfria pepparkakor från Semper.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt, välj mjölkfria pepparkakor.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell. Välj mjölkfria pepparkakor.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i pepparkakorna.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 5 - 6 apelsiner
  • 1 granatäpple
  • 1 tsk kanel
  • 1 msk rå-/ rörsocker
  • 3 dl matyoghurt (10 %)
  • 2 msk flytande honung
  • pepparkakor med mandel till servering
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Turkisk yoghurt eller Grekisk yoghurt

20 % rabatt

Salakis 1000 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer